Wie is Ellen

Over mij

Ik ben Ellen Post. Ik woon met mijn man en drie kinderen in een klein dorpje Azewijn in de Achterhoek. Sinds 1 april 2021 heb ik hier ook mijn praktijk aan huis.

Daarvoor heb ik ruim 18 jaar in het basisonderwijs gewerkt als leerkracht, remedial teacher en intern begeleidster.

Ik heb altijd bijzondere interesse gehad voor kinderen die op een andere manier leren en een andere aanpak nodig hebben. Ondanks dat het kind, de leerkrachten en de ouders keihard werkten om vooruitgang te boeken, lukte dit vaak niet. Vaak werd er dan een onderzoek gedaan om een leer- of gedragsstoornis vast te stellen. Met de diagnose ontstond er begrip, maar was het nog steeds lastig om het kind verder te begeleiden of stokte de ontwikkeling alsnog.

Dat zag ik ook bij mijn eigen kind terug. Na een traject van onderzoeken met hulpverleners, psychologen en psychiaters leek er geen passende behandeling meer te zijn. Een onderbuikgevoel dat me zei dat er iets onder zat, dat de basis nog niet stevig genoeg was om verder te kunnen ontwikkelen. Dat de focus verlegd mocht worden. Van symptoom naar oorzaak.

Ik ben me gaan verdiepen in waar de leer- en gedragsmoeilijkheden vandaan komen. Daar ging een hele nieuwe wereld voor mij open. Ik ervaarde dat grote problemen verminderen of zelfs verdwijnen door aan de oorzaak te werken i.p.v. aan het symptoom. Het mooiste is dat de kinderen weer gaan geloven in zichzelf en weer plezier hebben in leren en leven. Hierdoor kunnen ze veel makkelijker een volgende stap in hun ontwikkeling maken.

Ik zie problemen dan ook liever als een uitdagingen. Het zijn de sleutels naar de oorzaak. Ze zijn de ingang naar ontwikkeling. En de levenslessen naar meer zelfbewustzijn om te kunnen zijn wie je bent.

Mijn weg

Ook ik heb mijn eigen uitdagingen aangekeken. Mijn angsten, (familie)patronen, overtuigingen en belemmeringen gezien. Dat was niet altijd makkelijk, vaak zelfs erg pijnlijk. Maar juist door ze aan te kijken heb ik prachtige levenslessen mogen leren, waardoor ik me kon ont-wikkelen en groeien. Alles kwam in beweging.

Wij besloten om te verhuizen om back to basic en deels zelfvoorzienend te gaan leven in Azewijn. We hebben een grote moestuin en de kippen scharrelen hier lekker rond. De rust die dit dorp en de natuur in de nabije omgeving met zich meebrengen zijn niet meer weg te denken. Met een kopje thee in de tuin, hoor ik alleen maar vogeltjes en zie ik de bloemen en het groen om mij heen. Dan kan ik me ontspannen. Vanuit die rust kan ik naar binnen kijken bij mezelf. Ik ging van overleven naar leven. Van stilstand naar beweging. Van belemmeringen naar mogelijkheden. Van tegenstellingen naar balans.

Zo ontdek ik steeds meer over mezelf en wie ik nu eigen écht in essentie ben. Wat ik voel en denk en waar mijn weg naar toe gaat.

Mijn missie

Ik voel het als mijn taak om beweging te brengen in systemen die niet meer werken of vastzitten. Vanuit liefde en verbinding met alles wat is. Om verder te kijken, voorbij de leer- of gedragsuitdaging. Om te kunnen ontwikkelen en groeien tot wie we echt zijn.

Iedereen loopt zijn eigen weg en komt onderweg uitdagingen tegen. Die hobbels, kuilen en obstakels dagen jou uit. Ik zie ze als een cadeautje dat je mag uitpakken. Daardoor ontdek je wie jij écht bent. En dan kun jij je leven ten volste leven en staan in je eigen kracht.

Vanuit liefde vóór jezelf, in verbinding met jezelf, vind je de kracht in jezelf.