In praktijk De Vuurvlinder bied ik verschillende vormen begeleiding aan. Een combinatie hiervan geeft meestal het grootste effect. De behandeling en oefeningen stem ik af op jouw specifieke behoeften, wensen en manier van leren.

Ik werk met jou of jouw kind aan de oorzaak van jouw zorg, probleem of uitdaging. We verleggen de focus van het zichtbare symptoom naar de onzichtbare oorzaak.

Tijdens alle sessies gebruiken we spelende, bewegende en creatieve werkvormen of zijn we in de natuur. We kunnen bijvoorbeeld gaan tekenen of schilderen, maar ook trampoline springen, op blote voeten lopen of bloemen gaan plukken. Net waar jij op dat moment behoefte aan hebt. Geen standaard aanpak dus en soms net iets buiten je comfortzone.

kind en ouders

Kind & ouder coaching

Door kind & ouder coaching leer je jezelf en je gevoel en emoties goed kennen. Je leert wat ze je vertellen zodat je met een lastige situatie om kan gaan.

Ontdek meer
meisje met bloemenkrans (650 x 350 px)

Psychomotorische begeleiding

Bij psychomotorische begeleiding werken we aan een stevige basis in je brein voor leren, motoriek en sociaal gedrag, bijvoorbeeld door massages, bewegingsspelletjes en motorische oefeningen.

Ontdek meer
leerbegeleiding 1

Leerbegeleiding

Bij leerbegeleiding leer je beter rekenen, lezen, spellen en schrijven op een manier die bij je past. Door te spelen, te bewegen en te doen. Je hele lijf doet mee.

Ontdek meer
natuurlijk leven (2000 x 1440 px)

Kindergroep

Pura Vida biedt begeleiding aan kinderen tussen 6 en 12 jaar, die sociaal emotioneel sterker willen worden. Samen met andere kinderen leren ze in een groepje met bijvoorbeeld angst, woede, zelfvertrouwen, gevoeligheid en onrust omgaan.

Ontdek meer

Mag ik jullie helpen?

Maak een afspraak